Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Διατροφή 101: Γιατί πάντα να επιλέγετε βιολογικά


Κάποιοι άνθρωποι φαίνεται πως είναι ικανοί να φτάνουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους κάθε μέρα, με κάθε δυνατό τρόπο. Υπάρχουν επίσης και αυτοί που ποτέ δεν φτάνουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους, μη καταφέρνοντας ποτέ να υλοποιήσουν αυτή την ιδέα που θα τους έκανε πλούσιους, μη αξιοποιώντας τους εαυτούς τους, τις ευκαιρίες που τους δίνονται ή τα ταλέντα τους.


Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μια δίαιτα πλούσια σε βιολογικά φαγητά, ποτά, βότανα, βιταμίνες, μέταλλα, άλατα από την Νεκρή Θάλασσα και φυσικό μεταλλικό νερό, μας καθιστά ικανούς να φτάσουμε στο υπέρτατο επίπεδο υγείας μας και να αξιοποιήσουμε περισσότερο από το 15 τις εκατόν του εγκεφάλου μας κάθε μέρα.

Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν καταναλώνουν τέτοια τρόφιμα, συμπληρώματα και φυσικό μεταλλικό νερό, χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια δικαιολογία όταν τους δίνεται η επιλογή να αγοράσουν βιολογικά προϊόντα: «Είναι πολύ ακριβά.» Αυτό είναι ένα εσφαλμένο δεδομένο. Τα βιολογικά τρόφιμα είναι αισθητά πιο ακριβά μόνο όταν τα ψωνίζετε από καταστήματα τα οποία κλίνουν προς τα επεξεργασμένα τρόφιμα ή πρόκειται για καταστήματα υγιεινής διατροφής πολυτελείας. Πολλά τοπικά καταστήματα βιολογικών τροφίμων και λαϊκές αγορές φρέσκων φρούτων και λαχανικών έχουν πολύ λογικές τιμές.

Αγκαλιάστε την πραγματικότητα και αλλάξτε τις συνήθειες σας

Όταν συνειδητοποιήσετε πως τα βιολογικά τρόφιμα είναι οικονομικά εφικτή επιλογή, θα αλλάξετε την συνήθεια σας να θέλετε ΑΛΑΤΙ και ΖΑΧΑΡΗ. Μην πανικοβάλλεστε! Η αίσθηση της γεύσης σας θα επανέλθει στο φυσιολογικό αφού απαλλαγείτε από της υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού και το γλουταμινικό μονονάτριο. Όταν σταματήσετε να τρώτε τηγανιτά και αλατισμένα φαγητά θα αρχίσετε να γεύεστε την πραγματική γεύση των λαχανικών και φρούτων και θα αντιληφθείτε τι χάνατε τόσο καιρό.

Όταν τρέφεστε με βιολογικά τρόφιμα, το σώμα και ο εγκέφαλος σας λειτουργούν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους. Το σώμα σας δεν αγωνίζεται να χωνέψει και να φιλτράρει τις τοξίνες, τις ορμόνες, τα αντιβιοτικά, το φθόριο, την χλωρίνη (από το λευκό ρύζι, το λευκό ψωμί, τη λευκή ζάχαρη και τα λευκά ζυμαρικά), τα τεχνητά γλυκαντικά, το ραδιενεργό ψάρι, το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι και σόγια, και πολλά άλλα.

Όταν τρέφεστε με βιολογικά τρόφιμα τα κύτταρα σας δεν στραγγαλίζονται με συντηρητικά όπως βενζοϊκό νάτριο, ΒΗΑ, ΒΗΤ και το νερό σας δεν είναι μολυσμένο με ΒPA (διφαινόλη-Α).

Όταν σταματήσετε να τρέφεστε με επεξεργασμένη τροφή η ενέργεια σας κατά τη διάρκεια της άσκησης διαρκεί περισσότερο από  δέκα λεπτά. Μπορείτε να αντέχετε τριάντα λεπτά, μια ώρα και εν τέλει πολύ περισσότερο.

Όταν σταματήσετε να αγοράζετε φαγητά που προκαλούν καρκίνο, διαβήτη, Αλτσχάιμερ και αρθριτικά, ΠΑΥΕΤΕ ΝΑ ΔΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, και ξεκινάτε την επιδιόρθωση και ενίσχυση του συστήματός σας. Παύετε να σπαταλάτε χρήματα στους γιατρούς για κρυολογήματα, γρίπη, ιούς, βακτηριδιακές μολύνσεις, αλλεργίες, τερηδόνα, καρδιακές παθήσεις, πονοκεφάλους, προβλήματα του προστάτη και εξετάσεις του καρκίνου του στήθους.


Κάντε την αλλαγή

Όταν κάνετε την αλλαγή σε αυστηρά βιολογικά ή κυρίως βιολογικά προϊόντα, υποστηρίζετε τις μικρές και τοπικές επιχειρήσεις και δεν μολύνετε το περιβάλλον. Τρεφόμενοι και χρησιμοποιώντας βιολογικά προϊόντα προωθείτε την βιωσιμότητα.

Στις μη βιολογικές φάρμες στις Ηνωμένες Πολιτείες, 30 τις εκατό των εντομοκτόνων, 60 τις εκατόν των ζιζανιοκτόνων και πάνω από 90 τις εκατόν των μυκητοκτόνων, είναι καρκινογόνα. Αυτές οι ορμονικές διαταραχές και τοξίνες προκαλούν την ανάπτυξη καρκινικών όγκων. Έρευνες αποδεικνύουν πως εργάτες σε μη βιολογικές φάρμες παρουσιάζουν ασυνήθιστα ψηλά ποσοστά πολλαπλού μυελώματος (καρκίνος του ανοσοποιητικού συστήματος), καρκίνο του στομάχου, καρκίνο του προστάτη, και καρκίνο των όρχεων. Ούτε ένα από τα συνολικά 3,000 λιπάσματα χρησιμοποιείται στις ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ.

Γι’ αυτό πρέπει πάντα να επιλέγετε βιολογικά. Το βιολογικό φαγητό είναι πιο υγιεινό, πιο ασφαλές, και ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ, αφού σε ένα, δέκα και εν τέλει είκοσι χρόνια από τώρα, οι ιατρικοί σας λογαριασμοί θα μειωθούν σε μηδαμινά επίπεδα.

Αν είχατε την επιλογή ξεκάθαρα, θα διαλέγατε να ζούσατε ευτυχισμένοι ή να έχετε πονοκέφαλο; Θα επιλέγατε μια άσκηση γυμναστικής που είναι διασκεδαστική και εύκολη ή ένα εικοσάλεπτο στομαχόπονο; Θα επιλέγατε να ξοδεύατε $5.00 σε κάτι που θα σας κάνει υπέρβαρη και κουρασμένη ή $5.50 σε κάτι που θα σας βοηθήσει να νιώθετε καλύτερα, να κάνετε καλύτερες επιλογές και να ζείτε μια ζωή υψηλότερης ποιότητας;


Πώς να ζήσετε μέχρι τα 110

Θα θέλατε να πεθάνετε στα 65 σε κάποιο νοσοκομείο που σας ποτίζουν με χημικά γιατροί της «Μεγάλης Φαρμακευτικής Οικογένειας» που ζουν σε σπίτια εκατομμυρίων ή προτιμάτε να ζήσετε μέχρι και τα 110 γεμάτοι ενέργεια και θετικότητα; Αν δεν είστε ήδη οικείοι με το βιολογικό τρόπο ζωής, ψάξτε το τώρα συμβουλευόμενοι τον ομοιοπαθητικό σας γιατρό. Επίσης κάντε την έρευνα σας όσο αφορά την δημιουργία ενός βιολογικού κήπου στο σπίτι σας. Αν έχετε το χρόνο ψάξτε το και αποκτήστε το δικό σας πτυχίο στην Διατροφολογία!

Τα βιολογικά τρόφιμα σας επιτρέπουν να ζείτε πιο χαλαροί. Είναι πολύ πιο εύκολο να σκέφτεστε θετικά εάν το φαγητό σας είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: http://www.naturalnews.com/036532_organic_produce_health.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis