Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Το εκπληκτικό αγγουράκι


Αυτές οι πληροφορίες παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην εφημερίδα “New York Times” ως μέρος της σειράς “Spotlight of the home” η οποία έδινε έμφαση σε δημιουργικούς και εμφάνταστους τρόπους για να δόσουμε λύσεις σε συνηθισμένα καθημερινά προβλήματα.
1. Τα αγγουράκια εμπεριέχουν τις περισσότερες βιταμίνες που χρειαζόμαστε καθημερινά. Ενα αγγουράκι εμπεριέχει Βιταμίνη Β1, Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη Β3, Βιταμίνη Β5, Βιταμίνη Β6, Φολικό οξύ, Βιταμίνη C, Ασβέστιο, Σίδηρο, Μαγνήσιο, Φωσφόρο, Κάλιο και Ψευδάργυρο.
2.  Νιώθεται κουρασμένοι κατά τις απογευματινές ώρες; Αφήστε τα καφενούχα ροφήματα και πάρτε ένα αγγουράκι. Τα αγγουράκια είναι μια πολύ σημαντική πηγή Βιταμινών Β και Υδατανθράκων που μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό και να προσφέρουν τη ζωντάνια που χρειαζόμαστε διατηρώντας την για ώρες.

3. Έχετε κουραστεί να βλέπεται θολωμένο τον καθρέφτη του μπάνιου σας μετά από κάθε ντους; Δοκιμάστε να τρίψετε τον καθρέφτη με μια φέτα αγοουράκι. Η θολούρα θα περιοριστεί ενώ ταυτόχρονα θα προσφέρεται στο χώρο ένα απαλό άρωμα που θυμίζει σπα.
4.   Μήπως τα σκουλήκια και τα σαλιγκάρια καταστρέφουν τον όμορφο κήπο σας; Τοποθετήστε μερικές φέτες από αγγουράκι σε ένα μικρό αλουμινένιο ταψί και ο κήπος σας θα απαλλαχτεί από τα ανεπιθύμητα έντομα. Τα χημικά στοιχεία που βρίσκονται στο αγγουράκι αντιδρούν με το αλουμίνιο παρόγοντας μια οσμή η οποία δεν μπορεί να διακριθεί από τους ανθρώπους όμως κάνει τα διάφορα παράσιτα να εγκαταλέιπουν την περιοχή.
5. Ψάχνετε για έναν εύκολο και γρήγορα τρόπο να απαλλαγείται από την κυτταρίτιδα πριν βγείτε στις παραλίες; Δοκιμάστε να τυλίξετε μια ή δύο φέτες αγγουράκι στην προβληματική περιοχή για μερικά λεπτά. Τα χημικά που εμπεριέχονται στο αγγουράκι  προκαλούν σύσφιξη του κολλαγόνου στο δέρμα, ενισχύντας το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, μειώνοντας την όψη της κυτταρίτιδας. Επίσης, καταπληκτικά αποτελέσματα προσφέρει και στη όψη των ριτίδων !
6.  Θέλετε να αποφύγετε έναν αναεπυθήμητο πονοκέφαλο; Απλώς καταναλώστε μερικές φέτες αγγουράκι πριν πάτε για ύπνο και θα ξυπνήσετε ανανεωμένοι και χωρίς σημάδια πονοκεφάλου. Το αγγουράκι εμπεριέχει αρκετούς υδατάνθρακες, βιταμίνες Β και  ηλεκτρολύτες  για να αναπληρώσουν τα θρεπτικά συστατικά που έχασε το σώμα, διατηρώντας την ισορροπία στον οργανισμό, κρατώντας μακριά ανεπιθύμητους πονοκεφάλους.
7. Ψάχνετε τρόπους για να αποφύγετε την ανεξέλεκτη κατανάλωση  ανθιυγιεινού φαγητού κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες; Τα αγγουράκια έχουν χρησιμοοποιηθεί για αιώνες, από Ευρωπαίους κυνηγούς, εξερευνητές και εμπόρους για να καταπολεμήσουν την πείνα.
8.  Έχετε ένα σημαντικό ραντεβού ή μια συνέντευξη για δουλειά και  δεν έχετε αρκετό χρόνο για να καθαρίσετε τα παπούτσια σας; Τρίψετε ένα φρεσκοκομμένο αγγουράκι πάνω στο παπούτσι. Τα χημικά συστατικά του θα σας προσφέρουν μια γρήγορη και διαρκή λάμψη. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνο εντυπωσιακό αλλά προσφέρει και προστασία από το νερό.
9. Έχετε πρόβλημα με μεντεσέδες  που τρίζουν; Απλά τρίψτε μια φέτα αγγουράκια στο μεντεσέ και το τρίξιμο θα εξαφανιστεί.
10.  Είστε αγχωμένοι και δεν έχετε χρόνο για ένα μασάζ, μια περιποίηση προσώπου ή μια επίσκεψη σε σπα; Κόψτε ένα ολόκληρο αγγουράκι και βάλτε το σε ένα δοχείο με νερό που ζεσταίνεται. Τα χημικά και θρεπτικά συστατικά του αντιδρούν με το ζεστό νερό απελευθερώνοντας ένα απαλό και χαλαρωτικό άρωμα, που όπως έχει αποδειχτεί μειώνει το στρες στις νέες μητέρες και στους φοιτητές κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.  
11. Έχετε μόλις ολοκληρώσει ένα επαγγελματικό γεύμα και δεν έχετε τσίχλα ή καραμέλες για δροσερή αναπνοή; Μπορείτε να πάρετε μια φέτα αγγουράκι και να την πιέσετε με τη γλώσσα σας στο πάνω μέρος του στόματός σας για 30 δευτερόλεπτα απαλλάσοντας έτσι τον εαυτό σας από τη δυσάρεστη αναπνοή. Τα χημικά στο αγγουράκι θα σκοτώσουν τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την κακή αναπνοή.
12.   Θέλετε ένα οικολογικό τρόπο να καθαρίσετε τις βρύσες, τους νεροχύτες ή το ανοξείδωτο ατσάλι που έχετε στο σπίτι σας; Πάρτε μια φέτα αγγουράκι και τρίψτε την στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε, διώχνοντας έτσι τη σκουριά και επαναφέροντας τη λάμψη, ενώ ταυτόχρονα δεν θα προκαλέσετε ζημιά στα δάκτυλα και στα νύχια σας ενώ καθαρίζετε.
13.  Έχετε κάνει λάθος ενώ γράφετε με στιλό; Απλά, πάρτε τη φλούδα από το αγγουράκι και προσεχτικά τρίψετέ την πάνω στο σημείο που θέλετε να διορθώσετε. Έχει ανάλογα αποτελέσματα και σε γραψίματα από μαρκαδόρους και κραγιόνια που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να διακοσμήσουν τους τοίχους!!!!

Πηγή: New York Times, "Spotlight on the Home" series

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis