Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί η χοληστερόλη δεν αποτελεί την αιτία της καρδιοπάθειας και εγκεφαλικών; Το αίνιγμα του "Ποδοσφαιρικού Γηπέδου" δίνει την απάντηση...

Οι αρτηρίες, οι φλέβες και τα τριχοειδή αγγεία αποτελούν ένα αγωγό  με μήκος 60 000 μίλια και μπορούν να καλύψουν την έκταση ενός γηπέδου ποδοσφαίρου!
Παρόλα αυτά, αυτός ο αγωγός κατά το 90% των περιπτώσεων, αποτυγχάνει μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο: τις στεφανιαίες αρτηρίες που αποτελούν μόνο το ένα δισεκατομμυριοστό του συνολικού μήκους του αγωγού.


Αν λοιπόν, τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης -ή οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας κινδύνου που κυκλοφορεί στο αίμα- μπορούσε να βλάψει αυτόν το σωλήνα, τότε θα δημιουργούνταν θρόμβοι σε οποιοδήποτε ύψος αυτού του σωλήνα και όχι μόνο σε ένα σημείο. Είναι φανερό λοιπόν ότι τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης  δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελούν την κύρια αιτία εμφάνισης της στεφανιαίας αρτηριοπάθειας.
 
Πηγή:
Απόσπασμα από την ιστορική ομιλία του Dr. Rath, στο Stanford Medical School στην Καλιφόρνια, ένα από τα πιο σπουδαία Ιατρικά Πανεπιστήμια διεθνώς.
 
Μελετήστε ολόκληρη την συνέντευξη του Dr. Rath και μάθετε για το μύθο της χοληστερόλης και πώς να αντιμετωπίσετε τις καρδιοπάθειες με βάση τα επιστημονικά ευρήματα του Dr. Rath Research Institute στο βιβλίο: 
"Γιατί τα Ζώα δεν παθαίνουν καρδιακά εμφράγματα σε αντίθεση με τον άνθρωπο" (πληροφορίες για το βιβλίο στο 22 512401)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis