Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Καρκίνος στο πάγκρεας και καρκίνος στο ήπαρ - Πάτρικ Χόλφορντ



Μια από τις λειτουργίες που προσφέρει το πάγκρεας είναι η παραγωγή ενζύμων για τη διάσπαση των τροφών. Ο παγκρεατικός καρκίνος επηρεάζει τη πέψη, καθιστώντας έτσι δύσκολη τη θρέψη του σώματος, Πριν γίνει η διάγνωση, συνήθως έχει προηγηθεί χρόνια δυσπεψία και απώλεια βάρους.


Η ακριβής αιτία πρόκλησης του καρκίνου αυτού δεν είναι γνωστή, αλλά υπάρχουν παράγοντες κινδύνου, οι οποίοι περιλαμβάνουν μειωμένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, μειωμένη πρόσληψη ινών, μεγάλη κατανάλωση κρέατος, κάπνισμα και ίσως υπερβολική κατανάλωση καφέ.

Το ήπαρ είναι το βασικό όργανο με αποτοξινωτική ικανότητα και ο καρκίνος του ήπατος είναι ενδεικτικός υπερβολικής έκθεσης σε  καρκινογόνες ουσίες και/ή αδυναμία αποτοξίνωσης από αυτές. Η βελτίωση της αποτοξινωτικής ικανότητας του ήπατος ίσως να συντελεί στη μείωση του κινδύνου. 

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αποτελεί το μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου καθώς και η χρήση ορισμένων φαρμάκων για τον καρκίνο του μαστού, τα οποία περιέχουν κιτρική ταμοξιφένη, όπως τα Zymoplex, Kessar, Nolvadex, Tamoplex και Terimon. Επίσης ορισμένοι τύποι ηπατίτιδας, συντελούν στην αύξηση του κινδύνου.


Αναδημοσίευση αποσπάσματος από το βιβλίο: Πώς να βελτιώσετε το πεπτικό σας σύστημα, Πάτρικ Χόλφορντ (Patrick Holford) από τις εκδόσεις Κέρδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis