Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Βιταμίνη C: Το φυσικό "χημειοθεραπευτικό" κατά του Καρκίνου



Οι τελευταίες μελέτες γύρω από την ενδοφλέβια χρήση Βιταμίνης C και την αντιμέτωπιση του καρκίνου

Βασισμένο σε άρθρο από τον Δρ Ron Hunninghake, M.D.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών χρήσεων της Βιταμίνης C. Είναι πλέον αποδεδειγμένο πως η Βιταμίνη C είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τους ιούς. Επίσης είναι ικανή να εξουδετερώσει μια μεγάλα γκάμα τοξίνων. Έρευνες καταδεικνύουν πως η συγκεκριμένη βιταμίνη υποστηρίζει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να εξουδετερώνει βακτηριδιακές μολύνσεις. Με τόσα πλεονεκτήματα, γιατί μόνο ελάχιστοι γιατροί σήμερα γνωρίζουν και χρησιμοποιούν στην πρακτική τους την Βιταμίνη C;

Βάσει των προδιαγραφών του FDA, η συνιστώμενη ημερήσια δόση Βιταμίνης C είναι μόνο 75mg, μια ποσότητα που ξεπερνά μόλις κατά 15 μονάδες την ελάχιστη ποσότητα Βιταμίνης C ώστε να αποτρέψουμε το σκορβούτο. Για αντιμετώπιση του καρκίνου και άλλων μολύνσεων και τοξινώσεων, απαιτούνται δεκάδες γραμμάρια ασκορβικού οξέους, συχνά με ενδοφλέβια μορφή. 

Από την ίδρυση του κέντρου RECNAC το 1975, ο Dr. Hugh Riordan, διεξήγαγε συνεχείς ελέγχους για τα επίπεδα Βιταμίνης C στο πλάσμα των ασθενών του. Το κέντρο RECNAC του Δρος Riordan, διεξάγει έρευνες σχετικά με την βιταμίνη C και τον καρκίνο, για πάνω από 15 χρόνια και έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 20 μελέτες στο θέμα αυτό. Μέσα από τις πολυετείς μελέτες του ο Dr. Riordan, συνειδητοποίησε πως τα επίπεδα Βιταμίνης C στο πλάσμα των ασθενών του, ήταν συστηματικά χαμηλά. Ενδιαφέρον ήταν ότι παρατήρησε ότι τα αποθέματα Βιταμίνης C στο πλάσμα καρκινοπαθών, ήταν πάντοτε εξαιρετικά χαμηλά. 

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως η πλειοψηφία των ζώων, σε αντίθεση με τον άνθρωπο, έχει την δυνατότητα να συνθέτει τη Βιταμίνη C και μάλιστα μετατρέποντας τα μόρια της γλυκόζης σε μόρια της συγκεκριμένης βιταμίνης μέσα από τέσσερα μεταβολικά στάδια (λόγω της παρόμοιας δομής των 2 μορίων – Βλέπε πιο κάτω σχήμα). Γνωρίζοντας επίσης ότι τα καρκινικά κύτταρα, ως αναερόβια συστήματα, τρέφονται αποκλειστικά από την καύση γλυκόζης, δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση πως, αν βρεθούν σε περιβάλλον με τεράστιες ποσότητες Βιταμίνης C, θα αρχίσουν να μεταφέρουν Βιταμίνη C αντί γλυκόζη μέσα στα κύτταρα, λόγω της πολύ παρόμοιας δομής των δυο μορίων.


Η δομή της γλυκόζης στα αριστερά συγκρινόμενη με την δομή της Βιταμίνης C στα δεξιά
Σε τέτοιες μεγάλες ποσότητες, η Βιταμίνη C θα ξεκινήσει να συμπεριφέρεται ως αντιοξειδωτικό, αλληλεπιδρώντας με τον σίδηρο και το χαλκό παράγοντας μικρές ποσότητες υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Το τι κάνει το υπεροξείδιο υδρογόνου που παράγεται είναι να διασπά τα καρκινικά κύτταρα. Γι ‘αυτό και υψηλές δόσεις ενδοφλέβιας Βιταμίνης C αποτελούν μια μη τοξική μέθοδο η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και σε συνδυασμό με συμβατικές μεθόδους  αντιμετώπισης του καρκίνου. Έχει λοιπόν αποδειχτεί πως η χορήγηση Βιταμίνης C ενδοφλέβια, επηρεάζει μόνο τα καρκινικά κύτταρα διαμέσου ενός μηχανισμού ο οποίος δεν βλάπτει κατ’ ουδένα τρόπο τα υγιή κύτταρα. Αυτό είναι μάλιστα κάτι που έχει ήδη επιβεβαιωθεί από τον Dr. Mark Levine του National Institute of Health.

Η ενδοφλέβια χορήγηση Βιταμίνης C, κάνει πολύ περισσότερα από το να καταπολεμά απλά τα καρκινικά κύτταρα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, βοηθώντας έτσι στην ενθυλάκωση του όγκου. Αναστέλλει επίσης την υαλουρονιδάση, ένα ένζυμο που τα καρκινικά κύτταρα χρησιμοποιούν για να κάνουν μετάσταση σε άλλα όργανα. Προάγει επίσης μηχανισμούς απόπτωσης ώστε τα καρκινικά κύτταρα να πεθαίνουν όπως τα φυσιολογικά κύτταρα. Η Βιταμίνη C κάνει όμως και πολλά περισσότερα στην βελτίωση ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών.

Οι ασθενείς του κέντρου που λαμβάνουν ενδοφλέβια Βιταμίνη C, δηλώνουν πως μειώνονται τα επίπεδα πόνου που αισθάνονται και πως μπορούν να ανεχτούν σε μεγαλύτερο βαθμό την χημειοθεραπεία. Εφόσον η Βιταμίνη C μειώνει την τοξίνωση που προκαλούν η χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, είναι ικανοί να αναρρώσουν πιο γρήγορα . Η ενδοφλέβια χρήση Βιταμίνης C βοηθά επίσης τους καρκινοπαθείς να γίνουν πιο ανθεκτικοί απέναντι σε μολύνσεις, βελτιώνει την όρεξη τους και γενικότερα τους βοηθά να διατηρούνται πιο ενεργοί και δυνατοί.

Το κέντρο RECNAC δεν είναι το μόνο ερευνητικό ινστιτούτο που υποστηρίζει την σημαντικότητα της Βιταμίνης C στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Ερευνητές του National Institute of Health, δημοσίευσαν μελέτη στο αναγνωρισμένο περιοδικό National Academy of Sciences of the United States of America, τον Σεπτέμβριο του 2005, που επιβεβαιώνει ότι η Βιταμίνη C σκοτώνει επιλεγμένα τα καρκινικά κύτταρα.

Μια πιο ολοκληρωμένη μελέτη σχετικά με τις ευεργετικές ιδιότητες της Βιταμίνης C σε συνέργεια (συνδυασμό) με άλλα μικροθρεπτικά συστατικά, και την φυσική αντιμετώπιση του καρκίνου, πραγματοποιείται εδώ και 15 χρόνια στο ερευνητικό κέντρο Dr.Rath Research Institute, στην Καλιφόρνια. Τα αποτελέσματα της έρευνας του Dr. Rath και των συνεργατών του, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2002, στο 19ο ετήσιο συνέδριο Miami Breast Cancer, στη Φλόριδα και ακολούθως δημοσιεύτηκαν στην μεγαλύτερη εφημερίδα του κόσμου USA Today”. 

Για να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έρευνα του Δρος Rath και των συνεργατών του, κάντε κλικ εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε διαδικτυακά το βιβλίο του Δρος Rath «Νίκη Κατάτου Καρκίνου», το οποίο καταγράφει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τους συνδυασμούς μικροθρεπτικών ουσιών και τους μηχανισμούς με τους οποίους είναι ικανές αυτές οι φυσικές ουσίες, να αντιμετωπίσουν τον πολλαπλασιασμό και μετάσταση των καρκινικών κυττάρων.




Πηγές:

1. GreenMedInfo: Intravenous Vitamin C and Cancer, by Dr. Rod Hunninghake
2. Dr. Rath Health Foundation newsletter
3. National Institute of Health: Pharmacologic ascorbic acid concentrations selectively kill cancer cells: Action as a pro-drug to deliver hydrogen peroxide to tissues
 4. Dr. Rath Research Institute
 5. USA today: Dr. Rath Health Foundation announcement
6. "Νίκη Κατά του Καρκίνου" βιβλίο, Dr. Rath Health Foundation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis