Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Μύνηση προς την Εταιρία Sanofi στη Γαλλία για το εμβόλιο Garsadil

Μια νεαρή έφηβος από τη Γαλλία έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της γαλλικής φαρμακευτικής εταιρείας Sanofi Pasteur και εναντίον των  ρυθμιστικών αρχών υγείας της Γαλλίας , σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο  δικηγόρος της την Κυριακή , εξ αιτίας  παρενεργειών που ισχυρίζονται ότι  προκλήθηκαν από το εμβόλιο Gardasil (κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας).
Η μήνυση που κατατέθηκε την Παρασκευή στο Bobigny έξω από το Παρίσι , ισχυρίζεται ότι η  Sanofi και οι ρυθμιστικές αρχές υγείας παραβίασαν "προφανείς υποχρεώσεις ασφάλειας" και παραβίασαν επίσης τις αρχές της "προφύλαξης και της πρόληψης".

Ο δικηγόρος της ενάγουσας, Jean - Christophe Coubris , ο οποίος έχει την έδρα του στο Μπορντό, είπε ότι, η ηλικίας 18 χρόνων σήμερα, πελάτισσα του, έλαβε δύο ενέσεις Gardasil όταν ήταν 15 χρόνων, που είναι εμβόλιο κατασκευασμένο από τη Merck και πωλείται στην Ευρώπη από την Sanofi . 

Μετά από  λίγους μήνες χρειάστηκε να νοσηλευτεί για σκλήρυνση κατά πλάκας, δήλωσε ο δικηγόρος. "Έχασε προσωρινά την όρασή της και παράλυσαν τα πόδια της", ανέφερε ο Coubris στη δήλωση του.
 
Ο Coubris αντιπροσωπεύει επίσης θύματα του σκανδάλου Mediator, όπου οι ειδικοί αξιωματούχοι κατηγορούν αυτό το αντιδιαβητικό φάρμακο, που κατασκευάζει η Servier Laboratories, για τουλάχιστον 500 θανάτους στη Γαλλία .

Η Sanofi είπε σε μια δήλωση ότι μελέτες στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο έχουν διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος σκλήρυνσης κατά πλάκας που να συνδέεται με το Gardasil. "Όπως η επιστημονική βιβλιογραφία υπογραμμίζει, το γεγονός ότι η ασθένεια εμφανίζεται μετά από τη χορήγηση ενός εμβολίου,  δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο προκαλεί την ασθένεια", ανέφερε .

Η Sanofi δήλωσε επίσης ότι οι μελέτες έδειξαν ότι οι περιπτώσεις της σκλήρυνσης κατά πλάκας σε νέους ανθρώπους συμβαίνουν με τον ίδιο ρυθμό είτε έχουν είτε δεν έχουν εμβολιαστεί με το Gardasil

Πηγή:
Reuters.com
http://www.reuters.com/article/2013/11/24/us-sanofi-lawsuit-idUSBRE9AN0FX20131124

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis