Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Τηλεοπτική Εκπομπή: Βιολογικά Προϊόντα – Η σημασία τους στη ζωή μας σήμερα


Αν μεταφερθούμε 100 χρόνια πίσω και φανταστούμε έναν γεωργό ο οποίος είχε ένα μποστάνι και φύτευε τα λαχανικά του, είναι σίγουρο ότι είχε κάποια παραγωγή, χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου χημικά μέσα, αφού άλλωστε, ειδικά στην Κύπρο, δεν υπήρχαν τότε φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα.

Στην ουσία έτρωγε ο ίδιος και πουλούσε σε άλλους εντελώς φυσικά προϊόντα. Γι' αυτό άλλωστε οι πιο μεγάλοι σε ηλικία θυμούνται τις θαυμάσιες γεύσεις και τη μυρωδιά που είχαν τότε οι ντομάτες και τα άλλα φρούτα και λαχανικά.

Οι παραδοσιακοί σπόροι έδιναν φυτά υγιή που έφτιαχναν καρπό μυρωδάτο και γευσάτο. Στην πραγματικότητα αυτό έκανε ο άνθρωπος πάνω στη γη εδώ και ένα εκατομμύριο χρόνια. Αξιοποιούσε τη γη του, χρησιμοποιούσε τους παραδοσιακούς του σπόρους και τρεφόταν με καθαρά φυσικά προϊόντα χωρίς φάρμακα και χημικά λιπάσματα. Έκανε δηλαδή βιολογική γεωργία και παρήγαγε βιολογικά προϊόντα. Αυτά τα βιολογικά, οργανικά τρόφιμα έθρεψαν την ανθρωπότητα για χιλιάδες χρόνια.

Τα τελευταία 150 χρόνια εμφανίστηκαν οι μεγάλες φαρμακευτικές και χημικές βιομηχανίες (BAYER, BASF, Μονσάντο κλπ), οι οποίες, βάζοντας το εμπόριο και το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή και υγεία, δηλητηριάζουν καθημερινά τα χωράφια των αγροτών και τελικά το φαγητό μας, με χιλιάδες χημικές ουσίες βλαβερές για τον άνθρωπο και για τη φύση.

Το φαγητό μας είναι πλέον δηλητηριασμένο με φυτοφάρμακα, οι γεύσεις και οι μυρωδιές έχουν χαθεί. Η ανάγκη να επιστρέψουμε στη φύση είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα. Η παραγωγή βιολογικών προϊόντων δεν είναι λοιπόν κάποια παραξενιά κάποιων περίεργων ανθρώπων.

Η επιστροφή στις φυσικές καλλιέργειες είναι αναγκαιότητα για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους σε αυτόν τον πλανήτη.

Παρακολουθήστε λοιπόν πιο κάτω την τηλεοπτική εκπομπή Καλή Σας Μέρα με τη Γαβριέλα, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στο ΡΙΚ στις 07/07/2014, με ειδικό αφιέρωμα στα βιολογικά προϊόντα και με προσκεκλημένους τους:
-          κο Χρήστο Χρήστου - Αναπληρωτή Διευθυντή Υγειιονομικών Υπηρεσιών
-          κο Ανδρέα Ηλιάδη - Ανώτερο Λειτουργό Τμήματος Προϊόντων στο Υπουργείο Γεωργίας
-          Δρ. Γεώργιο Κατσώνη - Ομοιοπαθητικό Ιατρό και Σύμβουλο Κυτταρικής Ιατρικής και

-          κα Οξάνα Νικολάου – Διευθύντρια καταστήματος βιολογικών προϊόντων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis